Abdominals hipopressius… què són i per a què serveixen?

Publicat per: Clínica Vida'm

Avui us parlarem del Mètode Hipopressiu, un mètode que engloba diferents tècniques i exercicis que redueixen la pressió intraabdominal, intratoràcica i pelviana.

Què aconseguim amb ells?

  • Reduir el perímetre abdominal: és un mètode especialment efectiu per a reduir la cintura en poc temps, ja que treballa la musculatura de la faixa abdominal, el transvers i els oblics, i no sols els rectes abdominals. Alguns estudis demostren que després d’una sola sessió de 20 minuts ja hi ha una reducció del perímetre de la cintura.
  • Millorar la recuperació postpart: són tècniques especialment indicades per a recuperar el to i la propiocepció de tota aquesta musculatura que tendeix a estar flàccida després del part, com el transvers de l’abdomen i el sòl pelvià. És molt recomanable també per a la diàstasis abdominal que amb freqüència es produeix en l’embaràs.
  • Prevenir la incontinència urinària: en millorar el to del sòl pelvià, s’adquireix un major control d’aquesta musculatura, prevenint disfuncions urinàries, prolapses, infeccions urinàries, etc.
  • Millorar la funció sexual: la musculatura del sòl pelvià, tant en homes com en dones, està relacionada amb la funció sexual. Realitzar exercicis hipopressius té un benefici potencial en el control i les sensacions d’aquesta zona.
  • Protegir la teva esquena: treballem a través de la reeducació postural i la respiració. L’activació dels músculs de la faixa abdominal i els estabilitzadors de l’esquena, així com la disminució de la pressió en aquesta zona, afavoreixen la protecció de la columna.
  • Millorar la funció respiratòria: com el flux expiratori màxim, l’amplitud toràcica o la funció del diafragma.
  • Prevenir les hèrnies: en millorar la musculatura, aquesta està més preparada per a fer front als augments de pressió que poden desencadenar en hèrnies inguinals, umbilicals, discals…
  • Millorar el teu rendiment esportiu.

A qui van dirigides les nostres classes? 

Les nostres classes estan dirigides a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva salut, realitzant exercicis suaus i saludables. A més, no fa falta ser esportista per a realitzar aquests exercicis i aconseguiràs enfortir la teva faixa abdominal i millorar la teva salut ginecològica, digestiva, genitourinària.

Truca’ns al 977 249 906 i vine a provar una de les nostres classes! Cada dimarts a les 18.30h 🙂

Comparteix aquesta publicació