Alimentació infantil a l’estiu. Què recomanen els professionals?

Publicat per: Clínica Vida'm

Igual que ens succeeix als adults, els nens a les vacances d’estiu canvien les seves rutines habituals. Ells estan més relaxats, nosaltres solem ser més flexibles amb els horaris, i com és usual, aquests canvis repercuteixen també en l’alimentació dels nostres nens.

A continuació, la Carlota Comas, nutricionista de Vida’m, ens ha volgut donar uns consells a seguir perquè l’alimentació dels més petits de la casa no es vegi afectada en aquesta època de l’any.

1. Mantenir una correcta hidratació:

La hidratació és essencial en aquesta època de l’any per evitar un cop de calor, sobretot si els nostres fills són especialment actius, ja que la pràctica de l’exercici físic pot provocar una deshidratació més ràpida.

Hem d’assegurar-nos que beuen l’aigua que necessiten i NO substituir l’aigua per refrescos, begudes amb sucre…

Una altra alternativa és oferir aigua amb sabors de fruita preparada per nosaltres (taronjada, llimonada…) o introduir moltes més fruites i verdures pel seu efecte hidratant.

2. No descurar la manera de cuinar:

A l’estiu sempre costa més, però hem d’optar per cuinar menjars a la planxa, bullits, el vapor, rostits, per tal d’afavorir l’alimentació saludable als nens.

En canvi, hem de procurar evitar els aliments precuinats, menjars ràpids i fregits.

També podem cuinar plats freds i lleugers, ja que una manera de combatre les altes temperatures des de l’alimentació és mitjançant plats refrescants com les sopes fredes, amanides, cremes o gaspatxos.

3. Gelats si, però amb moderació:

L’estiu és l’època dels gelats, resulten irresistibles per a tots, però molt especialment per als nens. No obstant això, no haurien de consumir-se de manera habitual, encara que no hi ha problema en oferir al nen un gelat de manera ocasional, sempre que la resta de la seva dieta sigui variada i equilibrada.

Una bona idea és oferir alternatives de gelats naturals elaborats a casa per nosaltres mateixos amb la seva participació per tal de donar importància a una alimentació saludable i divertida. Un exemple serien els gelats amb fruita natural, iogurt…

4. Menjar tots junts:

Menjar en família inculca als nens importants i saludables hàbits alimentaris. Si no ho feu ja, l’estiu pot ser un bon punt de partida per a establir aquesta rutina i ajudar els més petits a gaudir de l’experiència.
D’aquesta manera començaran a mostrar interès pels aliments que es mengen a casa, per això és tan important decantar-se per opcions saludables.

A banda d’aquests consells, és molt rellevant que els horaris de menjar no s’alterin massa; a l’estiu és normal que aquests es trastoquin, però és recomanable mantenir una rutina per a cada menjar, especialment per als més petits.

Si teniu qualsevol dubte, o voleu més informació, podeu demanar una primera visita amb la Carlota trucant-nos al 977 249 906 🙂

Comparteix aquesta publicació