Coneixem què és el Bruxisme…

Publicat per: Clínica Vida'm

El bruxisme és un trastorn que es caracteritza per la tensió o prémer de les dents durant la nit o en moments d’estrès. Encara que pot semblar un hàbit poc preocupant, el bruxisme pot causar greus problemes de salut bucal i física. La fisioteràpia pot ser una opció efectiva per a tractar el bruxisme i prevenir les seves complicacions.

Els músculs i les articulacions temporomandibulars (ATM) són essencials per a la masticació, la deglució i la fonació. El bruxisme pot causar una tensió excessiva en aquestes estructures, la qual cosa pot portar a mal de cap, dolor de mandíbula, dolor d’oïda i dolor muscular en la cara i el coll. A més, prémer i la tensió repetitiva poden danyar les dents, la qual cosa pot requerir un tractament dental molt costós, comenta Adrià Adam, fisioterapeuta especialista en disfuncions temporomandibulars.

La fisioteràpia és una opció molt efectiva per a tractar el bruxisme pel fet que pot ajudar a reduir la tensió en els músculs i les articulacions temporomandibulars. Els fisioterapeutes ensenyen exercicis de relaxació i estiraments per a reduir la tensió i millorar la mobilitat de l’articulació. També ensenyen tècniques de respiració i maneig de l’estrès per a ajudar a prevenir la tensió i prémer les dents.

A més d’aquests tractaments, els fisioterapeutes treballen amb els pacients per a desenvolupar hàbits saludables que ajudin a prevenir el bruxisme. Aquests hàbits inclouen la reducció del consum de cafeïna i l’alcohol, el control de l’estrès i l’ús d’una fèrula dental nocturna per a protegir les dents durant el somni.

En conclusió, el bruxisme pot causar greus problemes de salut bucal i física, però la fisioteràpia pot ser una opció efectiva per a tractar-ho. Els fisioterapeutes poden ensenyar exercicis de relaxació i estirament, tècniques de respiració i maneig de l’estrès i desenvolupar hàbits saludables per a ajudar a prevenir la tensió i la pressió de les dents. Si experimentes símptomes de bruxisme, consulta als nostres fisioterapeutes per a obtenir un tractament adequat.

Comparteix aquesta publicació