El PRP capil·lar com a solució per l’alopècia

Publicat per: Clínica Vida'm

Avui hem entrevistat al Dr. Ribelles per parlar del Plasma Ric en Plaquetes, un tractament amb uns resultats excel·lents per a solucionar un dels problemes més demandats a les consultes de Medicina Estètica: l’alopècia.

El Plasma Ric en Plaquetes (PRP) no és res més que la mateixa sang del pacient centrifugada fins a obtenir un sèrum ric en plaquetes. Aquestes contenen molts grànuls al seu interior que alhora contenen factors de creixement.

El PRP es fa servir en múltiples àmbits de la Medicina amb diferents objectius. Entre aquests, es pot utilitzar per recuperar o millorar algunes articulacions en el cas d’artrosi, i en Medicina Estètica, on el PRP aplicat al cuir cabellut serveix per pal·liar els efectes de l’alopècia en estimular el creixement del cabell, comenta el Dr. Ribelles.

Quin és el pas a pas del tractament?

Independentment de com s’indiqui el tractament o amb quins altres tractaments o tècniques es complementi, el PRP capil·lar es realitza en aquests senzills passos:

  • Extracció de la sang: s’extreu de la sang del pacient tal com es fa en una analítica de sang rutinària.
  • Centrifugació: la mostra aconseguida se centrifuga en un dispositiu especialment dissenyat amb la finalitat de separar les fraccions plasmàtiques de la sang d’aquelles que no es requereixen com les hematies i els leucòcits.
  • Infiltració: després de la centrifugació, s’aplica clorur càlcic al plasma aconseguit perquè les plaquetes alliberin els factors de creixement per, posteriorment, infiltrar-lo a les zones a tractar.

¿Quins resultats assolirem?

Principalment, el PRP capil·lar produeix com a benefici un augment de la densitat dels cabells i un augment del gruix del cabell existent. En casos d’alopècia severa aquest tractament no sol ser molt efectiu, encara que sí que es pot indicar de vegades per potenciar un altre tractament capil·lar.

Se sap que l’eficàcia del PRP es troba al voltant del 70%.

¿En quins casos està contraindicat?

El PRP capil·lar no està contraindicat en la majoria dels casos. Això vol dir que no és un tractament que pugui resultar nociu o contraproduent. L’únic inconvenient que pot tenir és que no sigui efectiu en tots els casos. Per això, l’assessorament mèdic és clau per determinar en quins casos es pot dur a terme amb èxit.

Si vols més informació truca’ns al 977 249 906.

Comparteix aquesta publicació