Escleroteràpia per varius o aranyes vasculars

Publicat per: Clínica Vida'm

Seguim amb novetats a Vida’m i, després de presentar al Dr. Ribelles per xarxes socials, us volem parlar d’un dels tractaments estrelles que ens aportarà a partir d’ara: l’escleroteràpia per eliminar varius o aranyes vasculars.

L’Escleroteràpia és un tractament que permet reduir (i, fins i tot, eliminar) les varius o aranyes vasculars de manera eficaç sense necessitat de realitzar un procediment quirúrgic. Aquest consisteix en la injecció d’un líquid directament sobre la variu o aranya vascular per tal d’aconseguir una reabsorció progressiva. Es fa de manera ambulatòria, sense necessitat d’anestèsia i amb uns resultats espectaculars. A més, és gairebé indolor i molt ràpid de fer, comenta el Dr. Ribelles.

Per què es fa aquest tractament? 

  • Per finalitats estètiques
  • Per millorar símptomes com dolor, inflamació, cremor…

Tothom s’ho pot fer?

Si estàs embarassada o durant el període de lactància, sempre recomanem evitar-ho per qualsevol problema. 

Quins possibles efectes secundaris existeixen?

  • Hematoma
  • Enverlliment de la zona tractada
  • Petites nafres a la pell
  • Taques a la pell
  • Inflamació
  • Formació de bombolles d’aire a la zona

Aquests efectes secundaris solen desaparèixer en dies o potser duren varies setmanes.

És necessari fer-se una ecografia?

Segons les venes involucrades, és possible que et demanem una ecografia de les venes de les cames. L’ecografia és un procediment indolor i el resultat és immediat.

Què he de tenir en compte el dia abans?

S’ha d’evitar depilar-se o aplicar qualsevol tipus de crema a les cames i fer servir roba còmode i ample per venir a la clínica.

Com serà el procediment?

T’hauràs d’estirar a la llitera boca amunt amb les cames lleugerament elevades. Després de netejar la zona a tractar amb alcohol, injectarem lentament la solució a la vena corresponent. Aquesta solució provoca una petita inflamació fins que tanca i bloqueja el fluxe de sang de la vena.

Algunes persones pateixen cremor lleu quan s’inserta l’agulla, tot i que és poc probable.

Una vegada es retira l’agulla, el metge aplica compressió i realitza un massatge a la zona per mantenir la sang fora del vas injectat i dispersar la solució. 

I després del procediment…?

Podràs aixecar-te i caminar tan aviat com acabi el tractament. Caminar i moure les cames és important per prevenir la formació de coàguls sanguínis. 

Hauràs de fer servir mitges compressives durant un parell de setmanes per mantenir la compressió a les venes tractades. Tot i que la majoria de persones pot fer vida normal el mateix dia, es recomana que algú t’acompanyi a casa després del procediment. 

A més, és aconsellable evitar l’exposició solar a les àrees tractades durant aquestes dues setmanes per tal d’evitar la formació de taques fosques a la pell. 

Resultats

Generalment podràs veure el resultat complet a partir de les 3-6 setmanes. Les venes més grans poden tardar fins a 3-4 mesos; no obstant, segurament necessitis varies sessions per aconseguir el resultat desitjat.

Les venes que responen al tractament d’escleroteràpia no retornen, tot i que en poden aparèixer de noves.

Al mes del tractament, et programarem una visita de seguiment per determinar l’èxit del procediment i decidir si es necessiten més sessions. Habitualment, s’han d’esperar unes 6 setmanes per a fer-se una altra sessió d’escleroteràpia.

Clica aquí per veure un vídeo del tractament.

Si vols més informació truca’ns al 977 249 906.

Comparteix aquesta publicació