Què és la fisioteràpia aplicada a la dona?

Publicat per: Clínica Vida'm

La fisioteràpia aplicada a la dona és una especialitat dins la fisioteràpia enfocada a l’abordatge integral de la dona. Dins d’aquesta es treballa tant la prevenció i l’autoconeixement a l’avaluació com el tractament de disfuncions del sòl pelvià. També condicions especials com: l’embaràs, el part i la menopausa, patologies ginecològiques o alteracions sexuals.

Itxaso Galdós, fisioterapeuta a Clínica Vida’m, esmenta les causes més comunes en les quals les dones acudeixen a la seva consulta:

  • Incontinència urinària: són pèrdues d’orina, gasos o de femta que poden ser contínues o induïdes per algun esforç de causa multifactorial, per la qual cosa el tractament ha de ser personalitzat.
  • Prolapse d’òrgans pelvians: es tracta d’un decaïment dels òrgans pelvians per diverses causes i és necessari valorar-ho juntament amb la ginecòloga per a traçar el millor pla de tractament.
  • Postpart: la fisioteràpia et pot ajudar a reconèixer el teu cos després del part i tractar les possibles patologies associades. Així mateix, és necessari fer un seguiment i adaptar la volta a l’activitat física i a l’entrenament.
  • Dolor: fonamentalment de l’àrea abdominal-pélvià relacionat amb l’àmbit sexual. Conèixer la neurofisiologia i fer pedagogia en aquest àmbit és imprescindible per a la seva millora.

A Clínica Vida’m també podem ajudar-te en altres àmbits relacionats amb la teva salut, com per exemple: la prevenció de patologies de sòl pelvià, l’autoconeixement del sòl pelvià, l’acompanyament, prevenció i tractament per a un embaràs saludable, possibles disfuncions durant els períodes de menstruació i altres alteracions sexuals.

El tractament de fisioteràpia en la dona pot millorar de manera exponencial la teva qualitat de vida, així que, no et conformis! Si necessites ajuda estarem encantats d’acompanyar-te.

Coneix-te, estima’t i gaudeix-te!

 

Comparteix aquesta publicació