La fascïitis plantar, una afecció molt comuna a la consulta de fisioteràpia

Publicat per: Clínica Vida'm

La fasciïtis plantar és una afecció dolorosa que afecta la planta del peu, especialment la zona del taló. Les causes principals solen estar relacionades amb la sobrecàrrega i tensió repetitiva en el lligament plantar, provocant inflamació i dolor. Com es pot tractar des de la fisioteràpia?

Causes i Tractament en Fisioteràpia

La fasciïtis plantar és una condició dolorosa que afecta milers de persones a Espanya. Aquesta afecció, caracteritzada per un dolor punxant en el taló, pot ser debilitant, però comprendre les seves causes i abordar el tractament adequat pot marcar la diferència, comenta Adrià, fisioterapeuta de Vida’m.

Causes de la fasciïtis plantar

La principal causa de la fasciïtis plantar sol ser la tensió repetitiva en el lligament plantar, que suporta l’arc del peu. Aquesta tensió pot ser el resultat d’activitats com córrer, saltar o estar dempeus durant llargs períodes. A més, factors com el sobrepès, l’ús de calçat inadequat o la falta de flexibilitat en els músculs del panxell poden augmentar el risc de desenvolupar aquesta condició.

Tractament de Fisioteràpia

El tractament de la fasciïtis plantar a través de la fisioteràpia s’enfoca a reduir la inflamació, enfortir els músculs i millorar la flexibilitat. Algunes de les tècniques utilitzades inclouen:

  • Exercicis i estiraments: Exercicis específics per a millorar la flexibilitat dels músculs de la cadena posterior de la cama i el peu.
  • INDIBA: Amb diatermia podem tractar fàcilment aquest tipus de patologies amb l’augment de temperatura.
  • Massatge terapèutic: Per a alleujar la tensió muscular i reduir la inflamació en la zona afectada.
  • Ús d’ortesi: Plantilles o altres dispositius que ajuden a distribuir el pes de manera més uniforme i reduir la pressió sobre el taló.

És crucial buscar la guia d’un fisioterapeuta especialitzat per a desenvolupar un pla de tractament personalitzat que s’adapti a les necessitats individuals.

Comparteix aquesta publicació