Mastopèxia amb o sense pròtesi: com escollir la millor intervenció

Publicat per: Clínica Vida'm

Avui hem parlat amb la Dra. Paloma Mejina per a parlar de la Mastopexia (elevació o lífting de la mama), una de les cirurgies més demandades en la consulta.

Nombroses dones acudeixen a Vida’m requerint un diagnòstic i tractament, per això és molt important la valoració de la pacient abans d’escometre la cirurgia, ja que una mala avaluació pot tenir com a conseqüència un mal resultat, comenta la Dra. Mejina.

Què es valora en la primera consulta? 

  • Abans de res, el perquè de la visita. És important conèixer el motiu i intentar resoldre tots els dubtes que presenten les pacients.
  • Posteriorment, la història clínica personal i familiar de la pacient, al·lèrgies, embarassos, lactància materna i possibles malalties mamàries. Així mateix, és important valorar el tipus de pell: si aquesta és fina, gruixuda, si té estries i el grau de flaccidesa.
  • També s’haurà de valorar la glàndula mamària: si té una estructura densa, elàstica o és més aviat grassa; així com estudiar la col·locació i la forma de les aurèoles i el mugró.
  • No menys important és estudiar la forma o tuberositat i el grau de ptosis (caiguda) de la mama, i l’excedent de pell, tant a nivell vertical com horitzontal, ja que no sempre serà necessària una cicatriu vertical.

Què és de summa importància en un preoperatori?

Tenint en compte tots els elements anteriors, és important conèixer què vol la pacient: més volum, projecció, major o menor naturalitat… Així com conèixer si vol pròtesi o no, una cosa bàsica a valorar juntament amb el/la especialista.

Què tres errors s’han d’evitar en una intervenció d’aquest tipus?

  1. Creure que si la mama és d’aspecte ptòsic hem de realitzar sempre una cicatriu vertical: el grau de ptosi, la qualitat de la pell i, sobretot, la posició del solc mamari, seran els que determinaran si s’ha de realitzar una cicatriu vertical o no. En molts casos podem evitar la cicatriu vertical i solucionar la Mastopexia solament amb una periareolar (deixant la cicatriu solament al voltant de la areola).
  2. Col·locar una pròtesi amb massa pes produirà una ptosis de nou en poc temps.
  3. Hem de ser acurats amb la cicatriu periareolar. Si aquesta té mal aspecte, tot el resultat de la cirurgia pot veure’s alterat. D’aquí ve que sigui recomanable la sutura de reforç intern, per a evitar que la pell hagi de suportar la tensió de la cicatrització.

Fa molt de mal la recuperació?

No, però és molesta per a dur a terme les activitats de la vida diària. No hem d’enganyar les pacients, però durant uns dies requeriran ajuda per a rentar-se, cuinar, agafar pes, etc.

A Vida’m, a més, som especialistes en la recuperació postmastopexia, on els fisioterapeutes t’ajudaran a que aquests dies siguin més suportables i aconseguir uns resultats òptims, diu la Dra. Mejina.

Reserva la teva cita i t’informarem sobre les possibilitats de complir el teu somni.

Comparteix aquesta publicació