M’he trencat el lligament encreuat anterior (LCA)… i ara què?

Publicat per: Clínica Vida'm

Avui hem volgut parlar amb el Dr. Valdez, traumatòleg de Vida’m, sobre la intervenció quirúrgica d’un trencament de LCA.

L’operació de lligament creuat anterior (LCA) és una cirurgia comuna en traumatologia que es realitza per a tractar lesions en el lligament creuat anterior del genoll. Aquest lligament és una estructura important que ajuda a estabilitzar el genoll i a prevenir lesions en aquest. Aquesta lesió és molt comuna en esportistes i pot ser causada per una lesió aguda o per un desgast gradual a causa de l’ús excessiu, comenta el Dr. Valdez.

La cirurgia de LCA es realitza per a reemplaçar o reparar el lligament danyat. Durant aquesta, s’utilitza un teixit sintètic o una porció del tendó del pacient per a reemplaçar el lligament danyat. La cirurgia es realitza sota anestèsia general i sol durar d’una a tres hores.

Després de la intervenció és necessari un període de rehabilitació i fisioteràpia. El temps de recuperació varia segons la gravetat de la lesió i la cirurgia realitzada, però pot ser de diversos mesos. Durant aquest temps, és important seguir les recomanacions del traumatòleg i el fisioterapeuta per a evitar complicacions i accelerar la recuperació.

És important destacar que la cirurgia de LCA no és una solució màgica i que és necessari realitzar sessions de fisioteràpia adequades per a recuperar la mobilitat i la força. A més, és important tenir en compte que la cirurgia no garanteix que no hi hagi més lesions en el genoll en el futur, per la qual cosa és important seguir les recomanacions de prevenció de lesions per a evitar futures lesions.

Comparteix aquesta publicació