Psiquiatria

Avaluar, diagnosticar i tractar possibles trastorns mentals de les persones és una praxi habitual i normalitzada en una societat que, en els darrers temps, ha anat trencant tabús relacionats a la psiquiatria. De fet, les persones necessitem assegurar-nos la pròpia autonomia, adaptar-nos al context i conviure amb la nostra existència. Per això, a Clínica Vida’m tractem aquelles patologies, genètiques o neurològiques, a fi de garantir un benestar mental a la persona.

Condició clínica que es pot desenvolupar desprès d’una experiència extremadament traumàtica.

Estat mental descrit com una pèrdua de contacte amb la realitat.

Trastorn mental greu per el qual les persones tenen una percepció de la realitat de manera anormal. Pot provocar al·lucinacions, deliris i trastorns greus al pensament i comportament.

Malaltia psíquica que es caracteritza per passar d’un estat hipertímic (eufòria) a un de distímic (depressió).

Trastorn que es caracteritza per evitar situacions socials o interaccions que impliquin un risc de rebuig, crítica o humiliació.

Grup de trastorns mentals que es caracteritzen per alteracions en la forma de pensar, de sentir i de comportar-se en relació amb l’alimentació, el pes o la figura.

Trastorn que es caracteritza per un patró generalitzat de desconfiança injustificada i sospitosa dels demès que implica la interpretació dels seus motius com a dolents.

Procés psicològic que acompanya la mort d’un ésser proper (extensible a una pèrdua equiparable) i que suposa un seguit d’alteracions en l’equilibri emocional de qui sobreviu.

Estat d’esgotament mental, emocional i físic que es presenta com a resultat d’exigències angoixants, estrès crònic o insatisfacció laboral.

Conseqüència de mesos d’incertesa i de la modificació dels hàbits de la nostra vida que inclou la por a la malaltia, l’aïllament, l’avorriment, la incertesa, l’enuig o queixes constants.