Gavi, fora dels camps de futbol: entenent la ruptura del lligament encreuat anterior (LCA) i el seu tractament amb fisioteràpia

Publicat per: Clínica Vida'm

La selecció espanyola de futbol es troba en l’ull de l’huracà després de la lesió soferta per un dels seus talents emergents, Gavi. Durant el partit d’ahir, el jove migcampista va sofrir un trencament del lligament creuat anterior (LCA), una lesió temuda per molts atletes a causa del seu impacte en la carrera esportiva.

Què és el trencament del lligament creuat anterior (LCA)?

El lligament creuat anterior és una estructura crucial en el genoll que proporciona estabilitat i control de moviment. Un trencament del LCA ocorre quan aquest lligament s’estripa parcial o totalment, causant dolor, inflor i limitant significativament la mobilitat i funcionalitat del genoll, comenta Adrià, fisioterapeuta de Vida’m.

Passos a seguir en la fisioteràpia per al trencament del LCA

La recuperació d’un trencament del LCA sol ser un procés gradual que requereix un enfocament integral de la fisioteràpia. Aquests són alguns dels passos claus en el procés de rehabilitació:

1. Avaluació inicial:

Un fisioterapeuta especialitzat durà a terme una avaluació exhaustiva per a comprendre l’extensió de la lesió, la mobilitat del genoll i dissenyar un pla de tractament personalitzat.

2. Reducció de la inflamació i el dolor:

La fase inicial de tractament s’enfoca a reduir la inflamació i el dolor mitjançant tècniques com l’ús de gel, compressió i elevació del genoll afectat.

3. Restauració de la mobilitat:

Es realitzaran exercicis suaus i específics per a restaurar la mobilitat i la flexibilitat del genoll, evitant l’estrès excessiu en el lligament danyat.

4. Enfortiment muscular:

L’enfortiment dels músculs que envolten el genoll és fonamental per a brindar estabilitat i suport a l’articulació. Exercicis d’enfortiment progressiu es formaran part integral de la rehabilitació.

5. Rehabilitació funcional:

S’incorporaran exercicis que imitin les demandes esportives específiques de Gavi, amb l’objectiu de restablir la funcionalitat i la capacitat de retorn a l’activitat esportiva.

La contribució de INDIBA en el tractament de lesions de LCA

Dins dels mètodes avançats de fisioteràpia, la diatermia amb INDIBA ha demostrat ser una eina efectiva en el procés de recuperació de lesions de lligaments com el LCA. La diatermia INDIBA utilitza corrents d’alta freqüència per a generar calor profunda en els teixits, la qual cosa afavoreix la circulació sanguínia, redueix la inflamació i accelera el procés de curació.

Temps aproximat de recuperació

El temps de recuperació d’un trencament del LCA pot variar significativament depenent de la gravetat de la lesió, l’edat del pacient i l’adherència al programa de rehabilitació. En general, el procés de rehabilitació pot estendre’s de 9 mesos a un any abans que el jugador pugui tornar a la competició.

En el cas de Gavi, l’equip mèdic i els fisioterapeutes estaran treballant àrduament per a brindar-li el millor tractament i suport en el seu camí cap a la recuperació.

El trencament del lligament creuat anterior és una lesió desafiadora, però amb un enfocament de tractament integral i les eines adequades, com la diatermia amb INDIBA, l’esperança d’una recuperació reeixida i el retorn al camp de joc continuen sent una possibilitat real.

Mantinguem-nos atents a l’evolució de la recuperació de Gavi i enviem-li els nostres millors desitjos en el seu camí cap a la rehabilitació!

Comparteix aquesta publicació