Quan és el moment de demanar ajuda? A Vida’m tenim els millors psicòlegs de Tarragona

Publicat per: Clínica Vida'm

Quan és el moment de demanar ajuda? Avui és 10 d’octubre, el Dia Mundial de la Salut Mental. La depressió és un problema de salut mental complex que varia àmpliament entre les persones. Per aquesta raó, pot ser difícil per a algunes persones reconèixer què pot ser una incomoditat situacional que pot passar per si sola, i què pot ser més seriós i requerir ajuda professional. A Vida’m tenim els millors psicòlegs de Tarragona.

La diferència entre problemes de Salut Mental lleus i greus

Per mesurar la gravetat d’un problema de salut mental, la majoria de professionals de la salut mental consideren l’impacte que té en la vida quotidiana de la persona. També tenen en compte els esdeveniments que van portar al problema.

Els problemes de salut mental lleus solen ser menys persistents i menys disruptius en la vida quotidiana d’una persona. Els problemes de salut mental greus, d’altra banda, sovint són tan greus que afecten negativament les relacions i el rendiment escolar i laboral d’aquesta persona.

Per exemple, sentir pressió al treball a causa d’una data límit imminent farà que gairebé qualsevol persona es senti estressada i ansiós. Però si la teva ansietat es torna tan intensa que comences a faltar al treball per evitar el projecte i les responsabilitats, això es veuria com una interrupció en la teva vida quotidiana. L’ansietat greu pot portar a atacs de pànic i això és definitivament una raó per buscar suport.

Una altra cosa a tenir en compte és el context al voltant del problema de salut mental. És perfectament normal sentir dolor després de perdre un ésser estimat o sentir ràbia i ressentiment després de descobrir la infidelitat de la teva parella. Si bé definitivament pot ser útil parlar amb algú durant aquests moments, és possible que no estiguis necessàriament experimentant una crisi de salut mental greu que justifiqui l’ajuda.

És important mencionar que els esdeveniments de la vida d’una persona no necessàriament han de ser “greus” perquè puguis buscar ajuda. Sigui el que sigui que estiguis passant i quins que siguin els sentiments que estiguis experimentant, són vàlids.

Senyals d’alerta d’una crisi de Salut Mental greu

Les següents són algunes senyals d’alerta d’una crisi de salut mental que justifiquen demanar ajuda:

  • Sentir-se trist o “xof” durant llargs períodes de temps (especialment sense un incident que ho provoqui)
  • Canvi d’estat d’ànim notable, des de molt alt, com l’eufòria, fins a molt baix, com una profunda tristesa o depressió
  • Preocupació excessiva
  • Sentir-se buit o apàtic sobre la vida
  • Participar en comportaments autodestructius
  • Allunyar-se d’amics i familiars
  • Canvis en l’apetit, el son o el desig sexual
  • Fatiga constant
  • Pensaments de suïcidi

Si tu o un ésser estimat esteu experimentant algun d’aquests símptomes i t’estàs preguntant: quan és el moment de demanar ajuda?, és ara. Tot i que els dies semblin foscos ara mateix, poden i milloraran. A Vida’m tenim els millors psicòlegs de Tarragona.

Comparteix aquesta publicació